Morele lub nektarynki w miodzie

4.5 (153 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

doskonałe do deserów lub na kompot

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Morele lub nektarynki
    Syrop:
    O,5 litra wody
    ¼ szklanki cukru
    1 łyżka miodu naturalnego wielokwiatowego
    2 łyżeczki cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Morele lub nektarynki w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć, przekroić na pół, odrzucić pestki.
    Połówki moreli lub nektarynek przełożyć do słoików.
    Zagotować wodę w dzbanku.
    Zalać nią cukier, wanilię i miód, mieszać do rozpuszczenia i zalać owoce.
    Szczelnie zamknąć i pasteryzować 20 minut/ litrowe słoiki/
    Od momentu zawrzenia wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować