• 4 min

Smakowita, chińska przekąska.

  • 4 min

Składniki:

  • -5 gram drożdży
    -300ml wody
    -500 gram mąki
    -25g cukru
    -1 łyżeczka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mantou - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce zmieszać składniki ze sobą.
  • 2. Wyrobić ciasto.
  • 3. Odstawić ciasto na 3 godziny do wyrośnięcia.
  • 4. Po 3 godzinach na podsypanym mąką stole rozwałkować ciasto na cienką, równą warstwę.
  • 5. Przy nierównościach na każdej ze stron ciasta poodcinać nożem nadmiary ciasta by było ono równe.
  • 6. Ciasto zwijamy ciasno w rulon i kroimy go na 3 centymetrowe kawałki.
  • 7. Umieszczamy kawałki w odstępach na przygotowanym wcześniej zestawie na parze.
  • 8. Gotujemy przez 10 minut na parze.

Porady

Gdy ciasto będzie się bardzo kleiło czekamy jeszcze od 3-5 min. Można podać zarówno z sosami słodkimi jak i mięsnymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować