Moje śledzie

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Proste w przygotowaniu, a bardzo smaczne

  • 3 godz.

Składniki:

  • 2 śledzie całe,
    2 cebule czerwone
    pieprz mielony kolorowy,
    sok z 2 cytryn,
    sól, cukier, olej z pestek winogron
    mleko

Moje śledzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie oczyścić, wyjąć kręgosłup, ości i skórę i wymoczyć (trudno podać czas, bo śledzie solone są w r ożny sposób).Ostatnie pół godziny moczyć w mleku.
  • 2. Cebulę pokroić w piórka, lekko rozetrzeć palcami z solą i cukrem. Śledzie opłukać i osuszyć.Pokroić w 2-3 cm kawałki.Obfice skropić sokiem z cytryny.
  • 3. W słoiku układać warstwami cebulę i śledzia.Każdą warstwę posypać mielonym kolorowym pieprzem.Ostatnią warstwą ma być cebula.Całość zalać olejem.Odstawić na 2-3 dni

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy