Moje Risotto

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Mój mąż je uwielbia.

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • Ryż do risotto
    4 papryki kolorowe
    1 mały groszek konserwowy
    1 mała kukurydza konserwowa
    40dag pieczarek
    3 średnie cebule
    ok 1l. bulionu
    olej do smażenia

Moje risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy, oddzielamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy, również kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w ćwiartki. Paprykę, cebulę i pieczarki podsmażamy( wszystko osobno). Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ryż, usmażoną paprykę, cebulę, pieczarki, groszek i kukurydzę. Wszystko dokładnie mieszamy i zalewamy całość bulionem. Przykrywamy i pieczemy w 200C, przez 1h i 30min. Ryż powinien zacząć lekko się zarumieniać na złotawy kolor.

Porady

Można również dodać do dania karkówkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy