moje risotto

0 (0 ocen)

Ryż z mięsem i warzywami mogłabym jeść codziennie. Mam nadzieję, ze Wam też zasmakuje :)

Składniki:

  • 15 dag pieczarek
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    15 dag mięsa mielonego
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    ostra papryka
    sól
    pieprz
    chilli
    100-150 g ryżu brązowego
    olej do smażenia

Moje risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć pokrojone pieczarki. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dusić pod przykryciem. W osobnym garnku ugotować ryż. Paprykę pokroić w kostkę i dołożyć do pieczarek z cebula. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Dusić do miękkości. Gdy warzywa są miękkie wyłożyć je na talerz, a na patelnię dać mięso mielone. Przyprawić solą, papryką i pieprzem. Kiedy mięso się podsmaży włożyć z powrotem warzywa. Podlać wodą i zagotować. Dodać koncentrat pomidorowy i odrobinkę chilli (na czubku łyżeczki). Na koniec wymieszać wszystko z ugotowanym ryżem i zagotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy