Moje leczo

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smak lecza to wspomnienie słonecznego lata.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 średnie cukinie
    3 papryki czerwone
    Mała główka czosnku
    2 duże cebule
    1 kawałek cienkiej podsuszanej kiełbasy
    2 duże pomidory
    Puszka pomidorów
    Sól
    Pieprz
    Chilli
    Zioła prowansalskie
    Olej
    Papryka słodka w proszku

Moje leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie, cebulę oraz czosnek obrać. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w małe kawałki. Cukinię, paprykę, cebulę oraz kiełbasę pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć cebulę, kiełbasę, paprykę słodką, po chwili paprykę świeżą. Następnie dodać pomidory świeże oraz z puszki, cukinie, czosnek i resztę przypraw. Dusić około 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy