Curry z mascarpone i imbirem kandyzowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umytą pierś kroimy na 3-4 cm kwadraty.
Robimy marynatę.
Czosnek przeciskamy przez praskę odrobinę solimy,
dodajemy curry, chilli, sok z cytryny i oliwę.
Dokładnie mieszamy.
Kawałki mięsa dokładnie obtaczamy w marynacie
i odstawiamy do lodówki na min. gogzinę.
2.Na patelnię wsypujemy 2 łyżki wiórków kokosowych i
delikatnie prażymy .
Zwiększamy ogień i dodajemy mięso które szybko obsmażamy
z dwóch stron. Posypujemy imbirem.
Następnie wlewamy bulion, sprawdzamy smak i w miarę potrzeby
dodajemy curry i chilli. Po 10-15 minutach dodajemy serek mascarpone.
3.Na niewielkim ogniu gotujemy ok. 5 minut.
Podajemy z ryżem.
Komentarze