Curry z mascarpone i imbirem kandyzowanym

0 (0 ocen)

  • 35 min

Moja wersja Curry , jest kremowa , smaczna i ma oryginalny smak.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 pierś kurczaka

    marynata:
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka soku z cytryny
    1 czubata łyżka curry
    3 łyżki oliwy
    sól,chilli

    1-1,5 szklanki bulionu
    200 g serka mascarpone
    2 łyżki wiórków kokosowych
    4-5 kawałków imbiru kandyzowanego
    1 łyżka oliwy
    curry, chilli do smaku
    ew. kurkuma dla koloru


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Curry z mascarpone i imbirem kandyzowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1pg150f 1. Umytą pierś kroimy na 3-4 cm kwadraty.

    Robimy marynatę.
    Czosnek przeciskamy przez praskę odrobinę solimy,
    dodajemy curry, chilli, sok z cytryny i oliwę.
    Dokładnie mieszamy.
    Kawałki mięsa dokładnie obtaczamy w marynacie
    i odstawiamy do lodówki na min. gogzinę.
  • image-256u9fi 2. Na patelnię wsypujemy 2 łyżki wiórków kokosowych i
    delikatnie prażymy .
    Zwiększamy ogień i dodajemy mięso które szybko obsmażamy
    z dwóch stron. Posypujemy imbirem.


    Następnie wlewamy bulion, sprawdzamy smak i w miarę potrzeby
    dodajemy curry i chilli. Po 10-15 minutach dodajemy serek mascarpone.
  • 3. Na niewielkim ogniu gotujemy ok. 5 minut.
    Podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Imbir Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować