Moja zupa grzybowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jesienna zupka

  • 15 min

Składniki:

  • 30 dag grzybów leśnych
    kawałek kości schabowej
    1 marchewka
    1 pietruszka
    kawałek selera
    biała część pora
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    2-3 łyżki masła naturalnego
    150ml słodkiej śmietany 18%
    przyprawy: pieprz mielony i ziarnisty
    listek laurowy, ziele angielskie
    sos sojowy
    Zacierki: 3/4 szkl. mąki
    woda - ile zabierze mąka

Moja zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby, przebrać, oczyścić, bardzo dokładnie umyć. Pokroić na niezbyt drobne kawałki i podsmażyć na maśle razem z pokrojoną w piórka cebulą. Kość umyć i zagotować, dodać warzywa i grzyby.Wrzucić przyprawy. Gotować ok. 45 min. Zrobić zacierki-mąkę zagnieść na twarde ciasto z wodą.Tarkować na jarzynowj tarce. Ugotować oddzielnie. Włożyć do zupy. Zabielić. SMACZNEGO!

Porady

Najlepsza jest z grzybów mieszanych

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy