Moja wściekła pomidorówka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zupę możemy udekorować bazylią i parmezanem.

Składniki:

  • 4 skrzydełka z kurczaka
    20 dag wołowego mięsa gulaszowego
    6 pomidorów
    2 marchewki
    pietruszka
    por
    makaron ryżowy nitki
    2 ząbki czosnku
    2 kostki rosołowe
    10 dag koncentratu pomidorowego z czosnkiem
    łyżeczka suszonych płatków chili
    sól morska, świeżo zmielony pieprz
    kilka kropli tabasco
    3 ziarna ziela angielskiego

Moja wściekła pomidorówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą. Dodajemy ziele angielskie, sól i pieprz. Gotujemy ok. 20 minut, zbierając szumowimy. Skrzydełka wyjmujemy.
  • 2. Marchewki, pietruszkę i pora myjemy i obieramy. Pomidory myjemy i kroimy
    w małą kostkę. Warzywa dodajemy do wywaru. Gotujemy na małym ogniu. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy do zupy wraz z kostkami i zielem angielskim. Gotujemy 25 minut. Wyjmujemy pora, wołowinę i ziele.
  • 3. Zupę miksujemy. Mieszamy z koncentratem i doprawiamy solą, pieprzem, chili
    i tabasco. Jeszcze chwilę gotujemy na małym ogniu.
  • 4. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 4 minuty. Podajemy z zupą pomidorową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy