Moja wściekła pomidorówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą. Dodajemy ziele angielskie, sól i pieprz. Gotujemy ok. 20 minut, zbierając szumowimy. Skrzydełka wyjmujemy.
2.Marchewki, pietruszkę i pora myjemy i obieramy. Pomidory myjemy i kroimy
w małą kostkę. Warzywa dodajemy do wywaru. Gotujemy na małym ogniu. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy do zupy wraz z kostkami i zielem angielskim. Gotujemy 25 minut. Wyjmujemy pora, wołowinę i ziele.
3.Zupę miksujemy. Mieszamy z koncentratem i doprawiamy solą, pieprzem, chili
i tabasco. Jeszcze chwilę gotujemy na małym ogniu.
4.Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 4 minuty. Podajemy z zupą pomidorową.
Komentarze