MOJA SZARLOTKA Z BUDYNIEM

4.5 (164 ocen)

  • 25 min

Szybkie ciasto i bardzo smaczne

  • 25 min

Składniki:

  • 3 szklanki maki
    4 jajka
    1 i 1/2 szklanki cukru
    2 cukry waniliowe
    5 jabłek
    2 budynie śmietankowe
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki śmietany
    margaryna
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Moja szarlotka z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielamy od białek. Z mąki, pół szklanki cukru, margaryny, żółtek, proszku do pieczenia, cukru waniliowego, śmietany ugniatamy ciasto. Przekrawamy na pól. Jedną część wałkujemy i dajemy na brytfankę wysmarowaną. A drugą połowę wkładamy na pół godziny do zamrażalki. Białka chwile chłodzimy w lodówce. Później ubijamy dodajemy szklankę cukru i cukier waniliowy oraz budynie i wszystko mieszamy. Jabłka ścieramy na tarce odsączamy i wykładamy na ciasto.
    Przełożenie ciasta
    Ciasto - jabłka - masa budyniowa - Druga połowa ciasta starta na dużych oczkach. Piec około godziny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować