Moja sałatka śledziowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku zagotować wodę. Obrać marchewkę i pokroić w mała kostkę. Wrzucić ja do wrzącej wody, gdy woda ponownie zawrze gotować prze 5 minut. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Powinna być wpół miękka. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w malutką kostkę, przełożyć do miski. Cebulę obrać i również drobniutko posiekać i dodać do papryki. Ogórki również pokroić drobno i dodać do reszty składników. Buraczki pokroić w małą kostkę. Razem z marchewką przełożyć do miski. Rybę osączyć z oleju. Pokroić rybkę w dużą kostkę i dodać do miski. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. W osobnym naczyniu wymieszać ocet, majonez i zalewę z buraczków. Różowy majonez wymieszać z resztą składników. Pozostawić w lodówce na godzinę.
Smacznego!
Komentarze