MOJA POTRAWKA Z PIECZAREK

5 (160 ocen)

  • 40 min

Doskonała potrawa jako danie główne, lub gorąca kolacja. Przygotowałam ją z produktów, które znalazłam w lodówce.

  • 40 min

Składniki:

  • - 25 dkg pieczarek
    - 25 dkg cebuli
    - 1 kiełbasa biała parzona
    - 2 kiełbasy śląskie
    - 3 małe ogórki konserwowe
    - mała puszka zielonego groszku
    - 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
    - 1 łyżka keczupu
    - pieprz sól
    - 2 łyżki oleju + 1 łyżka masła
    - 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Moja potrawka z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Moja potrawka z pieczarek 1. Oczyszczone pieczarki, kiełbasę o ogórki pokroić w kostkę, a cebulę w plastry. Pieczarki, kiełbasę i cebulę osobno usmażyć na tłuszczu, przełożyć do jednego garnka, dodać ogórki, groszek zielony i dusić jeszcze 5 minut.
    Dodać koncentrat pomidorowy, keczup, doprawić solą i pieprzem.
    Jeszcze raz zagotować.
    Przed podaniem dodać śmietanę i wymieszać.
  • Moja potrawka z pieczarek 2. Podawać z ziemniakami, ryżem, jako danie główne, lub z pieczywem jako przystawkę, lub gorącą kolację.
    Ja podałam z pieczonymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować