Moja odświętna zupa pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealna na specjalne okazje

  • 30 min

Składniki:

  • 1 cebula
    2 łyżki masła
    4 łyżki mąki
    Słoiczek koncentratu pomidorowego
    Rosół na cielęcinie
    Opakowanie tortellini ze szpinakiem
    sól
    pieprz
    natka pietruszki do przyozdobienia

Moja odświętna zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekaj cebulę i zarumień ją na roztopionym maśle. Oprósz cebulę mąką i podsmażaj, aż uzyska złoty kolor. Wlej do niej 4 szklanki ziemnej wody. Rób to stopniowo i ciągle mieszaj, by nie powstały grudki.
    Do pysznej zupy dolej bulion oraz koncentrat pomidorowy, dopraw danie pieprzem i solą. Gotuj na wolnym ogniu aż zgęstnieje. Zupa jest już gotowa. Wlej ją do talerza i ozdób świeżą pietruszką. Podawaj z tortellini ze szpinakiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy