mój wiejski tort

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Jest pyszny, słodko -kwaśny, idealny z nutką alkoholu

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • KREM DO TORTU:
    - budyń: 2 sztuki
    - mleko (3,2%): 1 litr
    - masło śmietankowe: 2 sztuki
    CIASTO-4 SPODY TORTOWE:
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mój wiejski tort - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. masła ucieramy z budyniem wystudzonym, dodajemy alkohol, cukier oraz sok z cytryny. krem wstawiamy do lodówki aby stężał.1 krążek nasączamy alkoholem rozcieńczonym z wodą z aromatem pomarańczowym, na krążek krem i rodzynki, na 2 krążek krem i galaretka, na 3 krem i czekolada pokrojona w kostkę, na 4 krem i owoce.
    Tort jest bardzo dobry gdy postoi w lodówce około 12 godzin. smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Komunia Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować