MÓJ TORT CZEKOLADOWY

0 (0 ocen)

  • 45 min

Super torcik na urodziny i nie tylko

  • 45 min

Składniki:

  • BISZKOPT
    6 jaj
    szklanka mąki
    szklanka cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki kakao
    MASA
    2 margaryny
    3 żółtka
    3/4 szklanki cukru
    4 łyżki kakao
    4 kieliszki wódki

Mój tort czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tort czekoladowy 1. BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywno. Do żółtek dodajemy 3 łyżki wody gorącej mieszamy i dodajemy do białek. Następnie dodajemy cukier I mieszamy 3 minuty. Następnie mąkę proszek i kakao. Wlewamy do tortownicy i pieczemy. Gdy ostygnie przecinamy na 3 części. Biszkopty nasączamy wódką
  • tort czekoladowy 2. MASA:
    Żółtka z cukrem i cukrem waniliowym ucieramy na parze. Margarynę rozcieramy dodajemy masę ugotowaną na parze ostudzoną, następnie kakao. I na koniec wódkę. Masą smarujemy biszkopty. Można zostawić trochę na wierzch toru białej masy do ozdoby. Również zdobimy tort wg uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy