Paprykarz domowy

4.49 (204 ocen)

Idealny do pieczywa :-)

Składniki:

  • 2 puszki konserwy rybnej 200g (ja miałam firmy GRAAL ' Filety ze śledzia w sosie pomidorowym)) ale można użyć innej ulubionej
    60g ryżu białego
    1 mała cebula
    1/2 małej papryki czerwonej
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    3 łyzki oleju rzepakowego
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (204 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Ryba Paprykarz

Paprykarz domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Konserwy przekładamy do miski i rozdrabniamy łyżką jak najmocniej.
    Na rozgrzanym oleju przesmażamy drobno posiekaną cebulę i drobno pokrojoną paprykę,odstawiamy do wystygnięcia.
    Ryż gotujemy tak troszkę żeby był lekko rozgotowany,odstawiamy do wystygnięcia.

    Do miski z rybą przekładamy przestudzoną cebulę z paryką,dodajemy ryż i koncentrat pomidorowy. Całość doprawiamy do smaku solą,pieprzem i mieszamy.
    Podajemy do pieczywa.
    Najlepiej na drugi dzień jak ładnie nam się schłodzi a składniki przejda sobą.
    Smacznego :-)

Porady

* Jeśli lubimy bardziej pomidorowy paprykarz możemy dodać więcej koncentratu pomidorowego . . .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Ryby Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować