modra surówka ze słonecznikiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Surówki są zdrowe i można je robić w milionie wariantów. Popularną czerwoną kapustę podałam z dodatkiem m.in słonecznika, dodal jej chrupkości i oryginalnego smaku. Taka surówka pasuje do kotletów mielonych i sztuki mięsa z sosem i kluskami. Polecam!

  • 15 min

Składniki:

  • 1 średni słoik czerwonej kapusty
    2 jabłka
    duża marchew
    garść ziaren słonecznika
    4 łyżki oleju ze słonecznika
    sól, pieprz

Modra surówka ze słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odsączyć na sitku. Marchew i jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Wymieszać z kapustą i pozostałymi składnikami. Odstawić na godzinę, aby smaki się połączyły.

Porady

Podawać do dań gorących, mięs i zapiekanek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy