Mocno nadziane wafle

0 (0 ocen)

Smaki z dzieciństwa są smakiem zawsze niezapomnianym. Uwielbiam taki domowy blok czekoladowy. Mój jest w bogatszej niż kiedyś wersji. Idealny dla dzieci, ponieważ w wafelkach można go łatwo trzymać w rączkach.

Składniki:

  • 1 szklanka wody
    200 g margaryny
    3 łyżki kakao
    1,5 szklanki mleka w proszku
    5 wafli (andruty)
    50 g ananasa kandyzowanego
    50 g mieszanki studenckiej (bakalii)
    50 g orzechów włoskich
    50 g kukurydzy prażonej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Blok czekoladowy

Mocno nadziane wafle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy margarynę i kakao. Wszystko dokładnie mieszamy (do rozpuszczenia margaryny), gotujemy. Zestawiamy z ognia i wsypujemy mleko w proszku. Energicznie mieszamy, tak żeby nie powstały grudki. Do masy dodajemy jeszcze drobno pokruszone 3 wafle, kandyzowanego ananasa, mieszankę studencką, orzechy włoskie i prażoną kukurydzę. Wszystko dokładnie mieszamy. W blaszce wykładamy jeden wafel, wylewamy masę, dociskamy drugim waflem. Na wierzch kładziemy drewnianą deseczkę (dla obciążenia). Odstawiamy do zastygnięcia. Chłodzimy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować