Młody kapuśniaczek.

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

W mojej rodzinie ta zupa ma wielu amatorów.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • • 1 główka młodej kapusty
    • 1 pęczek młodej włoszczyzny
    • 1 ostra papryczka
    • 1 pęczek koperku
    • 5 ziemniaków
    • 2 porcje rosołowe z kurczaka
    • Liść laurowy
    • Sól, pieprz

Młody kapuśniaczek. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i włoszczyznę zalać wodą, gotować do uzyskania wywaru. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy jarzyny będą miękkie, wyjąć porcje rosołowe oraz marchewkę, pietruszkę i seler. Warzywa pokroić, por wyrzucić.
  • 2. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować, koperek i papryczkę drobno posiekać. Do gotującego się wywaru dodać ziemniaki, po 10 minutach kapustę. Gdy ziemniaki zmiękną, dodać koper i papryczkę. Chwilę pogotować. Zdjąć z ognia. Do zupy dołożyć pokrojone warzywa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy