Młode ziemniaki z koperkiem, maślanką i sadzonym jajkiem

4.5 (201 ocen)

  • 40 min

idealny obiad na lato

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
    sól, pieprz
    pęczek koperków
    1/3 kostki masła
    jajko
    łyżeczka oleju
    odrobinę szczypiorku
    szklanka maślanki
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młode ziemniaki z koperkiem, maślanką i sadzonym jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki wyszorować, umyć i włożyć do garnka.
    Zalać wodą, dodać sól ( łyżeczka na litr).
    Gotować do miękkości, po zawrzeniu około 25-30 minut.
  • 2. Ugotowane ziemniaki odcedzić, dodać masło i posiekany koperek, wymieszać ze sobą i przełożyć na talerz.
  • 3. Na rozgrzanym oleju usmażyć jajko sadzone.
    Jajko doprawić solą i pieprzem.
  • 4. Całość polać maślanką.

Porady

maślankę można zastąpić kefirem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młode ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post

Podobne przepisy

To może cię zainteresować