Młoda marchew duszona -pasteryzowana

4.47 (203 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

idealna do kurczaka

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 4 słoiki litrowe:
    3,70 kg marchewki
    5+3 łyżki cukru
    ¼ łyżki soli
    200 gram masła naturalnego
Wystaw ocenę:

4.47 (203 ocen)

Zobacz również:

Surówki Przetwory

Młoda marchew duszona -pasteryzowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew po oczyszczeniu pokroić na kawałki, zalać wodą, tak jak zalewamy ziemniaki do gotowania.
    Dodać sól, 5łyżek cukru i 2 łyżki masła. Gotować do miękkości.
    Następnie odlać wodę a marchewkę utłuc tłuczkiem na puree.
    Dodać pozostałe masło i doprawić cukrem do smaku.
    Ja dodałam 3 łyżki.
    Poddusić kilka minut mieszając cały czas.
    Przełożyć do słoików i szczelnie zamknąć.
    Pasteryzować 40 minut.
    Jeżeli zamierzamy przechowywać ją długo wówczas na drugi dzień powtórzyć pasteryzację, ja tego nie czynię bo moja marchewka bardzo szybko zniknie.
    Przed użyciem podgrzać marchewkę i podać do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować