Młoda kapusta zasmażana

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Oj, jak ja lubię taką kapustkę.

  • Łatwy

Składniki:

  • - młoda kapusta: 1 sztuka
    - cebula duża: 1 sztuka
    - wędzony boczek: 200 gramów
    - sól do smaku około (płaska łyżka): 1 łyżka
    - pieprz około: 0.5 łyżeczki
    - ocet do smaku około: 1 łyżka
    - mąka pszenna: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować.
    Zalać wodą i gotować prawie do miękkości, posolić.
    Po ugotowaniu kapusty odlać nadmiar wody.
    Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać.
    Do kapusty łyżką cedzakową przełożyć boczek z cebulką i na wytopionym tłuszczu przesmażyć mąkę robiąc zasmażkę.
    Zasmażkę dodać do kapusty, ewentualnie dosolić, dodać pieprz i ocet do smaku, dokładnie wymieszać i zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować