Tę kapustę przygotujemy bardzo szybko , składa się paru prostych składników kapusty , parówek , kalarepy i przecieru pomidorowego , do tego troszkę przypraw , świeży mięsisty pomidor , cebula i obiad dla rodziny gotowy :)
40 min
Składniki:
1 mała główka młodej kapusty
7 parówek delikatesowych
2 kalarepy
1 opakowanie przecieru pomidorowego
1 duży mięsisty pomidor
1 duża cebula
sól , pieprz
Młoda kapusta z parówkami i kalarepą w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę szatkujemy , wrzucamy do ok O,5 l wrzątku.
Kalarepy kroimy w plastry a następnie w małą kostkę , cebulkę siekamy drobno -dodajemy do kapusty.
Gdy warzywa zmiękną dodajemy pokrojone w pół plasterki parówki oraz pokrojonego w kostkę pomidora wraz z wytworzonym sokiem. Przecier pomidorowy mieszamy ze szklanka wody , solą i pieprzem , przelewamy do reszty składników , dusimy wszystko ok 5 min do ugotowania parówek.
Komentarze