Młoda kapusta z koperkiem

4.5 (152 ocen)

Niestety, po ugotowaniu stwierdziłam, że jest jej stanowczo za mało. Więc wkrótce, będzie jej kolejna porcja. Jest to danie niewyszukane, ale za to jak smakuje.

Składniki:

  • - 1 młoda kapusta;
    - 1 duża cebula;
    - 1 pęczek koperku;
    - łyżka masła;
    - sól;
    - pieprz;
    - cukier (na czubku małej łyżeczki);
    - sok z cytryny.
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści i poszatkować. Następnie sparzyć.

    Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na masełku.

    Kapustę i cebulę przełożyć do garnka. Zalać wodą, mniej więcej do połowy kapusty. Dodać przyprawy, odrobinę cukru i soku z cytryny do smaku. Dusić pod przykryciem aż kapusta będzie miękka.

    Koperek umyć, posiekać drobno i dodać do kapusty. Wszystko dokładnie wymieszać. Dusić jeszcze przez chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Koper Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować