Niestety, po ugotowaniu stwierdziłam, że jest jej stanowczo za mało. Więc wkrótce, będzie jej kolejna porcja. Jest to danie niewyszukane, ale za to jak smakuje.
Składniki:
- 1 młoda kapusta;
- 1 duża cebula;
- 1 pęczek koperku;
- łyżka masła;
- sól;
- pieprz;
- cukier (na czubku małej łyżeczki);
- sok z cytryny.
Młoda kapusta z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści i poszatkować. Następnie sparzyć.
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na masełku.
Kapustę i cebulę przełożyć do garnka. Zalać wodą, mniej więcej do połowy kapusty. Dodać przyprawy, odrobinę cukru i soku z cytryny do smaku. Dusić pod przykryciem aż kapusta będzie miękka.
Koperek umyć, posiekać drobno i dodać do kapusty. Wszystko dokładnie wymieszać. Dusić jeszcze przez chwilę.
Komentarze