Młoda kapusta z koperkiem

4.5 (181 ocen)

  • 30 min

Aromatyczna, młoda kapusta z koperkiem !

  • 30 min

Składniki:

  • 1 główka średniej wielkości młodej kapusty

    1 pęczek koperku

    1 duża cebula

    1/2 szklanki wody

    2 łyżki tłuszczu do smażenia

    3-4 łyżeczki cukru

    2 łyżki octu 10%

    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy i wrzucamy do garnka z wodą. Dodajemy około 1-2 płaskie łyżeczki soli.
  • 2. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na tłuszczu. Uwaga: nie podsmażamy jej na złoto, ale na szklisto, aby stała się bardziej miękka
  • 3. Do gotującej się kapusty wrzucamy podsmażoną cebulkę, posiekany koper i cukier. Dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu około 5-10 minut. Na sam koniec dodajemy ocet oraz pieprz i gotujemy jeszcze 3-5 minut.
  • 4. W wersji dla mięsożernych polecam dodać jeszcze pokrojony w kostkę i podsmażony na patelni boczek wędzony.Kapusta ma wówczas wspaniały boczkowy aromat i smak !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować