Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem

5 (202 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Danie sezonowe, które lubi chyba każdy czyli młoda kapusta ze świeżym koperkiem z dodatkiem pysznej wędzonej kiełbasy.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 średnia główka młodej kapusty
    3 cebule
    200g kiełbasy żywieckiej
    250 ml bulionu drobiowego
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    4 łyżki posiekanego świeżego koperku
    olej do smażenia
    vegeta do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (202 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem 1. Kapustę kroimy drobno, wrzucamy do lekko osolonej gotującej się wody. W tym czasie na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę. Po około 5 minutach odcedzamy kapustę, wrzucamy na patelnię , dobrze mieszamy z cebulą i kiełbasą. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem. Posypujemy koperkiem. Dusimy całość jeszcze około 10 minut. Podajemy z gotowanymi ziemniakami lub pajdą chleba.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować