Młoda Kapusta na Słodko- Kwaśno

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

dla smakoszy słodko-kwaśnych potraw

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia główka młodej kapusty poszatkowanej
    2 marchewki starte na grubych oczkach tarki
    ok. 0,5 kg kiełbasy czosnkowej swojskiej lub innej w dobrym gatunku.
    0,25 kg pieczarek pokrojonych w kostkę
    1 duża cebula pokrojona w grubą kostkę
    0,5 słoika sosu słodko-kwaśnego Łowicz
    sól,przyprawa uniwersalna i pieprz kolorowy

Młoda kapusta na słodko- kwaśno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę włożyć do garnka i podlać ją wodą
    Cebulę przesmażyć i dodać do kapusty.
    Podobnie oddzielnie przesmażamy kiełbasę i pieczarki
    Dodać do kapusty.
    Wlać sos słodko-kwaśny, doprawić do smaku i chwilę jeszcze poddusić

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy