MŁODA KAPUSTA NA KRÓTKO

4.5 (145 ocen)

Smaczny dodatek do letnich obiadków. Polecam.

Składniki:


  • 1/4 gł. młodej kapusty
    1 marchew
    1 cebula
    1 duży ząbek czosnku
    2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
    2 łyżki masła

    sól, pieprz, cukier, sok z cytryny do smaku.
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Młoda kapusta na krótko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.


    Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na tarce o grubych wiórkach, cebulę, czosnek pokroić w kostkę.

  • 2. W garnku zagotować niewielką ilość wody, włożyć kapustę. Na patelni rozgrzać masło, dodać pozostałe rozdrobnione warzywa i smażyć do czasu ich zeszklenia. Przełożyć do kapusty, i całość chwilę gotować, by kapusta nie była zbyt miękka.Przyprawić do smaku przyprawami, wsypać natkę pietruszki, przestudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować