Młoda kapusta

4.5 (156 ocen)

Nie ma to jak sezon na te pyszne prawie letnie smaki.U mnie w domu kapusta gości bardzo często w różnej formie,a jak jest u Was?

Składniki:

  • 1 duża główka młodej kapusty
    1,5 pęczka młodego koperku
    1 cebulka młoda
    15 dag słoniny
    sól
    pieprz
    cukier
    1 łyżka mąki
    kostka rosołowa
    ocet lub kwasek cytrynowy
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Młoda kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy/kroimy, myjemy
    i zalewamy niewielką ilością wody przegotowanej wody.
    Gotujemy do miękkości.
    W między czasie dokładamy do kapusty
    koperek umyty, osuszony i drobno pokrojony
    oraz cebulkę oczyszczoną i pokrojoną w piórka.
    Następnie dodajemy kostkę rosołową.
    Wszystko gotujemy razem do miękkości.
    Gdy kapusta będzie miękka doprawiamy ją do smaku
    solą, pieprzem, cukrem i octem lub kwaskiem cytrynowym.
    Na patelni przesmażamy słoninkę.
    Pod koniec smażenia dodajemy mąkę i robimy zasmażkę
    którą dodajemy do kapusty.
    Wszystko ponownie razem zagotowujemy.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Koper Młoda kapusta Słonina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować