Młoda kapusta

0 (0 ocen)

Pyszna i prosta kapustka o smaku lata

Składniki:

  • 2 główki młodej kapusty
    2 cebule
    1 marchewka
    2 limonki
    1 pęczek świeżego koperku
    sól
    pieprz ziołowy
    cukier
    1 łyżka oleju

Młoda kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • poszatkowana 1. Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy.
  • marchew+cebula 2. Cebulę i marchewkę obieramy. Cebulę kroimy w piórka, a marchewkę ścieramy na grubych oczkach.
    Na patelni smażymy na oleju cebulę do zeszklenia i dodajemy startą marchewkę. Całość smażymy.
  • 3. Gdy kapusta będzie już na wpół miękka dodajemy zawartość patelni, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy. Wyciskamy sok z limonek i skórki wrzucamy do garnka z kapustą. Gotujemy do miękkości i na końcu dodajemy pokrojony koperek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy