Młoda kapusta

0 (0 ocen)

  • 60 min

Prosty i szybki pomysł na zdrowy sezonowy obiad

  • 60 min

Składniki:

  • - 1 główka młodej kapusty
    - pęczek koperku
    - pęczek pietruszki
    - 2 cebule
    - pęczek mlodej cebuli ( dymka)
    - sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
    - 1 łyżka octu
    - 1 łyżka smalcu
    -1 l wody
    - 1 łyżka mąki

Młoda kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować, koperek, pietruszkę, cebulę i dymke drobno pokroić. Wrzucić do garnka zalać 1 l wody, posolić popieprzyć do smaku dodać przyprawa uniwersalna, smalec. Gotować około 30 minut ( żeby była chrupka nie rozgotować). Na koniec rozmieszać 1 łyżkę mąki w odrobinie wody i zabielić. Można doprawić odrobiną magi.

Porady

Kapustę podawać z młodymi ziemniakami. Sama lub z chlebem też dobrze smakuje :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy