Mleko migdałowe

0 (0 ocen)

  • 6 godz.

Pyszny, lekki koktajl idealny dla poszukiwaczy nowych smaków;)

  • 6 godz.

Składniki:

  • 250 g migdałów bez skórki
    pół litra wody
    2 łyżki cukru
    kawałek cynamonu

Mleko migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały miksujemy w blenderze lub malakserze. Dodajemy trochę wody i dalej miksujemy. Dodajemy resztę wody i mieszamy. Zostawiamy na noc w chłodnym miejscu. Następnego dnia przelewamy do garnuszka dodajemy cukier i cynamon do smaku. Gotujemy, a następnie studzimy i podajemy.

Porady

Dodatkowo możemy przecedzić przez gazę, ale wg mnie nie jest to konieczne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy