Mleko korzenne z koniakiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szczypta pikantnej przyprawy lub odrobina alkoholu sprawią że po wypiciu takiego napoju poczujemy w środku przyjemne ciepło..

  • 15 min

Składniki:

  • 400 ml mleka 3,2%
    1/2 łyżeczki cynamonu lub kawałek kory
    1 nasionko kardamonu
    2 łyżki miodu prawdziwego
    50 ml koniaku
    Dodatkowo; cynamon mielony do oprószenia

Mleko korzenne z koniakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko,wlewamy do rondelka,dodajemy ziarenko kardamonu,kawałek kory lub mielony cynamon,i podgrzewamy aż utworzy sie lekka pianka-nie gotujemy.Mleko przecedzamy przez drobne sitko,doprawiamy do smaku miodem wlewamy koniak mieszamy rozlewamy do szklaneczek Dekorujemy szczypta mielonego cynamonu. Idealnie rozgrzewa po powrocie z zimowego spaceru.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy