Mleczny kremowiec

5 (199 ocen)

  • 2 godz.

Jest pyszny rozpływa się w ustach i zawsze się udaje.

  • 2 godz.

Składniki:

  • CIASTO NA BISZKOPT
    6 jaj
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2-3 łyżki kakao
    MASA MLECZNA
    1/2 szklanki mleka
    3/4 szklanki cukru
    250g masła
    2 opakowania cukru waniliowego
    2 szklanki mleka w proszku
    KREM
    1opakowanie kremu śmietankowego
    POLEWA
    150 g czekolady mlecznej
    5-6 łyżek mleka
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Biszkopty

Mleczny kremowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać.Dodać żółtka j jeszcze ubijać.Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać.Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na36. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni.
  • 2. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku. Na jednej części biszkoptu wyłożyć masę mleczną i przykryć drugą częścią biszkoptu.
  • 3. Krem przygotować według przepisu na opakowaniu i wyłożyć na placek. Czekoladę połamać i rozpuścić z mlekiem na małym ogniu . Przestudzić i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.

Porady

Mąkę, proszek do pieczenia , kakao najlepiej przesiać przez sitko.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować