Mleczny kremowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać.Dodać żółtka j jeszcze ubijać.Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać.Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na36. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni.
2.Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku. Na jednej części biszkoptu wyłożyć masę mleczną i przykryć drugą częścią biszkoptu.
3.Krem przygotować według przepisu na opakowaniu i wyłożyć na placek. Czekoladę połamać i rozpuścić z mlekiem na małym ogniu . Przestudzić i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.
Porady
Mąkę, proszek do pieczenia , kakao najlepiej przesiać przez sitko.
Komentarze