Mleczny krem na czekoladowym spodzie z biszkoptów, plus maliny z galaretką-ciasto na które skusi się każdy!
40 min
Składniki:
1 duża paczka biszkoptów
1 duży słoik czekolady do smarowania
0,5l śmietany do ubicia
ok. 200g serka homogenizowanego waniliowego
2 duże łyżki żelatyny
2 galaretki malinowe lub truskawkowe
około 500g malin lub truskawek
Mleczna kostka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty mielimy, następnie łączymy je z czekoladą tak, by powstała jednolita masa. Gotowe rozsmarowujemy na blaszce.
2.Śmietanę ubijamy, dodajemy serek oraz rozpuszczoną i ostudzona żelatynę. Wykładamy masę na blachę, następnie wstawiamy do lodówki, żeby serki zgęstniały.
3.Galaretki rozrabiamy, dodajemy do nich owoce, wylewamy na masę.
Komentarze