Mlecze z ryb a'la ostrygi.

4.49 (173 ocen)

  • 10 min

Ciąg dalszy czerpania kulinarnych korzyści ze śledzi.

  • 10 min

Składniki:

  • 200g mleczy z ryb, może to być śledź
    1łyżka masła
    1 łyżka mąki
    1/2 szklanki wywaru z ryb lub warzyw
    sok z 1 cytryny
    masło z anchois:
    2 łyżki masła
    2 anchois lub 1 łyżeczka pasty
    1łyżka bułki tartej do posypania
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mlecze z ryb a'la ostrygi. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mlecze obgotować w osolonej wodzie.
    Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę i rozprowadzić wywarem z ryb do otrzymania gęstego sosu.
    Dodać mlecze pokrojone na kawałki wielkości ostryg i doprawić cytryną ,solą ,pieprzem.
    Nałożyć do naczyń żaroodpornych wysmarowanych grubo masłem utartym z anchois.
    Posypać bułką tartą i nałożyć resztę masła. Zapiekać 5 min w gorącym piecu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować