MIZERIA ZE SPIŻARNI

0 (0 ocen)

Prosto ze słoiczka na stół

Składniki:

  • 4 kg ogórków
    1/2 szklanki soli
    1/2 kg cebuli
    1 szklanka cukru
    1 szklanka octu
    1 szklanka oleju
    duża garść posiekanej natki pietruszki

Mizeria ze spiżarni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki pokroić w cienkie plastry (mniejsze ogórki mogą być ze skórką), zasypać 1/2 szklanki soli i pozostawić na 3 godziny.
    Po 3 godzinach dodać cebulę pokrojoną w cienkie półplasterki, wymieszać i zostawić na 15 minut.
    Dodać 1 szklankę cukru, wymieszać i zostawić na 15 minut.
    Wsypać dużą garść posiekanej natki pietruszki, wymieszać i zostawić na 15 minut.
    Wlać szklankę octu, wymieszać i zostawić na 15 minut.
    Wlać szklankę oleju, wymieszać i zostawić na 15 minut.
    Włożyć wraz z wytworzonym sokiem do słoików. Pasteryzować ok 3 minuty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy