Mizeria z rzodkiewką

5 (184 ocen)

Sezon na ogórki szklarniowe się zaczął więc polecam pyszną mizerię do obiadu lub jako dodatek do mięs z grilla.

Składniki:

  • 4 małe ogórki szklarniowe
    5-6 małych rzodkiewek
    2 gałązki koperku
    2 łyżki śmietany 18%
    3-4 kropelki octu
    1/2 łyżeczki:
    soli , pieprzu , cukru
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Mizeria Dodatki

Mizeria z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Warzywa i koperek dokładnie umyć ,osuszyć na ręczniku papierowym.
    Ogórki i rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki,koperek posiekać drobno.
    warzywa zasypać solą,wymieszać, odstawić na 15min.
    Po tym czasie odsączyć z nadmiaru wody.
  • 2. Śmietanę połączyć z pieprzem,cukrem oraz octem.
    Przelać do mizerii wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nowalijki Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować