Mizeria z porem

4.5 (182 ocen)

  • 10 min

Ostrość pora bardzo przyjemnie podkręca smak ogórka. Mizeria stanowi idealny dodatek do obiadu.

  • 10 min

Składniki:

  • -1 długi ogórek szklarniowy
    -1 biała część pora (około 12 cm.)
    -3 łyżki śmietany 18%
    -1/2 łyżeczki cukru
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Mizeria Dodatki

Mizeria z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka myjemy, obieramy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w plasterki. Por kroimy w półplasterki, wrzucamy do miski.
  • 2. Dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy cukrem, solą i pieprzem i jeszcze raz mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Por Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować