Mizeria

4.49 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Córka bierze chętnie kilka słoiczków, gdy jedzie na studia.

Składniki:

  • ogórki
    czarny pieprz ziarnisty
    gorczyca

    Zalewa (na 1 l wody):
    łyżka soli
    3 łyżki cukru
    1/2 szkl. octu
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Mizeria - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Do każdego wyparzonego 300-ml słoika wsypujemy po 3 ziarna pieprzu i 15 ziaren gorczycy. Wkładamy ogórki, lekko dociskamy.
  • 2. Zalewa: wodę chwilę gotujemy z solą, cukrem i octem. Studzimy i zalewamy ogórki. Pasteryzujemy 5 minut. Słoiki wyjmujemy i odstawiamy do
    wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować