Mix sałat z tuńczykiem i warzywami

4.5 (188 ocen)

  • 20 min

Pyszna i lekka sałatka idealna na wiosnę i lato. Mix sałat w połączeniu z tuńczykiem, kukurydzą, papryką i cebulką można zabrać ze sobą na drugie śniadanie do pracy. Świetnie sprawdzi się także jako pożywna kolacja.

  • 20 min

Składniki:

  • -2 puszki kawałków tuńczyka w sosie własnym lub oleju
    -1 opakowanie miksu sałat z roszponką
    -1 puszka kukurydzy
    -1 papryka żółta
    -1 cebulka
    -3/4 szklanki jogurtu naturalnego
    -1 łyżka majonezu (można użyć light)
    -sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Mix sałat z tuńczykiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Tuńczyka odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski. Dodajemy mix sałat (w razie potrzeby sałatę rwiemy na mniejsze kawałki).
  • 2 2. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę i odsączoną z zalewy kukurydzę.
  • 3 3. Dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę paprykę.
  • 4 4. Majonez mieszamy z jogurtem, solą i pieprzem. Zalewamy sałatkę i dokładnie mieszamy. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować