Miszmasz z pietruszką

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przesłała Bogusława Palikowska

  • Łatwy

Składniki:

  • - pietruszki: 2 sztuki
    - marchewki: 2 sztuki
    - cebula (duża): 1 sztuka
    - pieczarki: 5 dekagramów
    - olej: 1 łyżka
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - posiekana natka pietruszki: 2 łyżki

Miszmasz z pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki i pietruszki obieramy, myjemy i kroimy w cienkie plastry, cebulę w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry.
  • 2. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Wsypujemy warzywa i pieczarki, dusimy do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy pieprzem i solą. Posypujemy natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy