50 dag pieczarek
50 dag kiszonych ogórków
25 dag kiełbasy wiejskiej
25 dag mortadeli
3 cebule
3 pomidory
1/2 l bulionu z kostki
3 łyżki oleju
sól
pieprz
Miszmasz z kiszonymi ogórkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasy kroimy w kostkę. Wiejską podsmażamy na 1/2 oleju, wyjmujemy. Na tłuszcz wsypujemy oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy, aż odparują.
2.Ogórki kroimy w plasterki i odciskamy. Pomidory kroimy w kostkę. Cebule obieramy i siekamy. Podsmażamy na reszcie oleju. Wsypujemy kiełbasę
wiejską i dalej smażymy. Dodajemy pomidory i podlewamy bulionem. Dusimy. Wsypujemy mortadelę, pieczarki i ogórki. Mieszamy i doprawiamy. Gotujemy 20 minut.
Komentarze