Miszmasz z kiszonymi ogórkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zajmuję się domem. Chętnie gotuję dla rodziny.

Składniki:

  • 50 dag pieczarek
    50 dag kiszonych ogórków
    25 dag kiełbasy wiejskiej
    25 dag mortadeli
    3 cebule
    3 pomidory
    1/2 l bulionu z kostki
    3 łyżki oleju
    sól
    pieprz

Miszmasz z kiszonymi ogórkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasy kroimy w kostkę. Wiejską podsmażamy na 1/2 oleju, wyjmujemy. Na tłuszcz wsypujemy oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy, aż odparują.
  • 2. Ogórki kroimy w plasterki i odciskamy. Pomidory kroimy w kostkę. Cebule obieramy i siekamy. Podsmażamy na reszcie oleju. Wsypujemy kiełbasę
    wiejską i dalej smażymy. Dodajemy pomidory i podlewamy bulionem. Dusimy. Wsypujemy mortadelę, pieczarki i ogórki. Mieszamy i doprawiamy. Gotujemy 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy