Misz-Masz

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Ciasto błyskawicznie do zrobienia, nawet gdy goście czekają już pod drzwiami - zdążysz:))

  • Łatwy

Składniki:

  • - jabłka pokrojone w kostke: 1 kilogram
    - jaja całe: 3 sztuki
    - mąka pszenna: 2 szklanki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - margaryna roztopiona 1/2 kostki: 0.5 sztuki
    - cukier waniliowy - 1 opakowanie: 1 sztuka
    - soda oczyszczona: 1 łyżeczka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - cynamon: 0.5 łyżki
    - rodzynki: 2 łyżki
    - orzechy krojone: 1 łyżeczka

Misz-masz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ze sobą połączyć, dokładnie wymieszać i masę wylać na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec w piekarniku w temp. ok. 180 stopni przez 30 min. Smacznego!!
  • 2. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy