Miseczki ziemniaczane z tuńczykiem

0 (0 ocen)

Pysznie nadziane ziemniaki sprawdzą się jako piątkowy obiad lub przekąska podczas spotkania ze znajomymi.

Składniki:

  • 10 dużych ziemniaków,
    puszka tuńczyka,
    1/3 pora,
    1/2 czerwonej papryki,
    pęczek szczypiorku,
    sól, pieprz,
    szczypta słodkiej papryki,
    1/2 łyżeczki oregano,
    2 łyżki majonezu.

Miseczki ziemniaczane z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0reaoo7 1. Ziemniaki porządnie wyszorować i ugotować w łupinach do miękkości, odcedzić i lekko przestudzić. Następnie obrać ze skórki i wydrążyć środki.
  • image-134ipm4 2. Wydrążony miąższ wymieszać z tuńczykiem. Dodać oczyszczoną, posiekaną w kosteczkę paprykę. Pora sparzyć wrzątkiem, posiekać, dodać do miąższu wraz z posiekanym szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i oregano. Dodać majonez, dokładnie wymieszać. Masą nadziać ziemniaki. udekorować świeżymi ziołami. Od razu podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy