Miś czekoladowo-morelowy dla dzieci

0 (0 ocen)

  • 8 min

Piszinger czekoladowo-morelowy w kształćie misia jest wspaniałym,błyskawicznym deserem dla dzieci.Forma desru zależy od fantazji,moja córeczka zaproponowała właśnie taką,zabawną i słodką.

  • 8 min

Składniki:

  • 2 andruty w kształcie głowy misia lub inne
    4 łyżki kremu czekoladowo-orzechowego
    4 łyżki konfitury morelowej
    12 sztuk owoców żurawiny (suszonej)
    2 biszkopty (okrągłe - na nosek i brwi)

Miś czekoladowo-morelowy dla dzieci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • miś dla dzieci 1. Jeden z trzech andrutów smarujemy kremem czekoladowym i posypujemy orzechami laskowymi. Dociskamy do niego drugi andrut i smarujemy go konfiturą morelową,na nim dopasowujemy trzeci andrut i dociskamy.
  • miś czekoladowo-morelowy 2. W miejscu nosa, oczu, ust i brwi nakładamy krem czekoladowy, do którego przyklejamy owoce żurawiny, biszkopty (jak na zdjęciu obok).

Porady

Można użyć kremu czekoladowo-orzechowego np.Nutelli,ale też masy kajmakowej z puszki np. krówkowej,kokosowej lub orzechowej. Andruty misie można zastąpić zwykłymi i samemu wyciąć zabawny kształt.Wystarczy wcześniej narysować na kartce szkic i przyłożyć,wykroić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy