MIRUNA ZE SZPINAKIEM ZAWINIĘTA W CIASTO FRANCUSKIE

4.5 (192 ocen)

  • 30 min

Zdrowe, bo ze szpinakiem i zarazem bardzo szybkie w wykonaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 filety miruny (lub innej ulubionej ryby),
    1 ciasto francuskie,
    kilka pa
    1/2 opakowania szpinaku mrożonego,
    1 serek topiony (w parówce),
    100ml śmietany 18%,
    2 ząbki czosnku,
    piepsz, sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Miruna ze szpinakiem zawinięta w ciasto francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelnię wrzucamy odrobinę masła i podsmażamy na nim szpinak oraz drobno posiekany czosnek. Gdy szpinak już zwiotczeje, dodajemy śmietankę i serek topiony. Całość dusimy, cały czas mieszając
  • image-0c51cme 2. Ciasto francuskie kroimy na pół. Nacinamy ok co 2 cm po obu stronach. Na środku kładziemy posoloną rybę. Na rybę kładziemy 1/2 szpinaku, a na to ser.
  • image-0oaxvg5 3. zaginamy ponacinane boki ciasta francuskiego.
  • image-0ata93q 4. Wierzch smarujemy rozbitym jajem. Pieczemy 15-20 min w 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować