Miruna w panierce z kaszy manny

4.49 (180 ocen)

Delikatna , pyszna ryba w chrupiącej panierce

Składniki:

  • 1 duży mrożony filet z Miruny
    1 jajko
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki kaszy manny
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżeczka soku z cytryny
    pieprz cytrynowy
    sól

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Miruna w panierce z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrażamy w mleku , ( ja miałam na prawdę duży i gruby filet który starczył dla 2 osób) skrapiamy sokiem z cytryny ,oprószamy solą i pieprzem cytrynowym- wcieramy przyprawy ,przekrawamy rybę na pół. Obtaczamy w mące , rozbełtanych jajkach oraz bułce tartej wymieszanej z kaszą manną.
    Smażymy na rumiano z obu stron na wolnym ogniu.

Porady

Ja podałam rybę z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty z porem. Do ryby będzie pasowała także surówka z marchewki z chrzanem lub kiszonej kapusty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna Miruna Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować