Miruna pieczona pod marchewką

4.96 (187 ocen)

Ryba pieczona w piekarniku bardzo smakuje moim bliskim.

Składniki:

  • 2 filety z miruny
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kilka liści selera
    1 łyżka natki pietruszki
    pieprz
    sól
    1 łyżeczka miodu
    sok z cytryny
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.96 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Miruna pieczona pod marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić, osuszyć ręcznikiem papierowym, lekko posypać pieprzem i solą oraz skropić sokiem z cytryny.
  • 2. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na małych oczkach. Wymieszać z natką i doprawić do smaku pieprzem , solą i miodem.
  • 3. Warzywa wyłożyć grubą warstwą na rybę. Na wierzchu położyć liście selera i po kilka wiórków masła.
  • 4. Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku 35 min. w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować