Miotełki z paluszków mięsnych

5 (164 ocen)

  • 15 min

Idealna przekąska na karnawałowy stół.

  • 15 min

Składniki:

  • na miotełki :

    6 cieniutkich paluszków mięsnych
    6 plasterków sera żółtego np. gouda
    1 łodyżka pora

    na sos:

    150 ml gęstego majonezu
    50 ml pikantnego keczupu
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Paluszki Ser

Miotełki z paluszków mięsnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łodyżkę pora sparzyć wrzątkiem i pociąć na 6 cieniutkich niteczek długości ok. 8 cm. 6 plasterków sera żółtego naciąć w połowie wzdłuż dłuższego boku tak co 1 cm.

    Paluszki mięsne z jednego końca owinąć plasterkiem naciętego sera (nacięciem do góry). Owinąć wokół i związać niteczką z pora.

    Gotowe miotełki podawać z sosem.

    Sos: Keczup wymieszać z majonezem.

Porady

Do sosu majonezowego najlepszy będzie keczup pikantny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować